Talu mai le ogatotonu o Aperila, ona o le aʻafiaga o le faʻamaʻi, sa malosi le sapalai o maketi ma sa vaivai le manaʻoga, ma o le mamafa o le faʻatauga a pisinisi na faʻaauau pea ona siʻitia, paʻu tau maketi, faʻapipiʻi tupe mama ma oʻo lava i le tau o le tau.Ina ua maeʻa le ulufale atu ia Me, na amata ona paʻu i lalo le maketi o le acetic acid ma toe faʻaleleia, toe fesuiaʻi le lua vaiaso le umi faʻaauau paʻu talu mai le ogatotonu o Aperila.
E oo mai i le aso 18 o Me, o upusii a maketi eseese e faapea.
O fa'atauga fa'atauga autu a Saina i Sasa'e sa i le RMB4,800-4,900/mt, i luga RMB1,100/mt mai le faaiuga o Aperila.
O le maketi autu i Saina i Saute sa i le 4600-4700 yuan / tone, i luga 700 yuan / tone pe a faatusatusa i le faaiuga o le masina talu ai.
Saina i Matu o loʻo faʻatatauina maketi maketi i le 4800-4850 yuan / ton, i luga 1150 yuan / ton pe a faʻatusatusa i le faaiuga o le masina talu ai.

I le ogatotonu o Me, o le maketi o le acetic acid i totonu o le atunuʻu na fetuutuunai laʻititi ona aʻe vave ai lea.Faatasi ai ma le tele o fale ma fafo tapunia ma faʻatau acetic acid ua paʻu i tulaga maualalo, o le tele o kamupani gaosi acetic acid na ofoina atu tau maualuga ma mautu.O le aufaioloa i Jiangsu na tetee i le tau maualuga o mea mataʻutia ma sa le naunau e faʻatau, lea na mafua ai ona faʻaitiitia le tau.
Itu sapalai: fale ma pisinisi mai fafo 'amata pa'ū i le 8 miliona tone
E tusa ai ma faʻamatalaga maketi, o le aofaʻi o le 8 miliona tone o faʻapipiʻi gafatia i totonu o maketi i totonu o le atunuʻu ma faʻavaomalo ua tapunia talu ai nei mo le tausiga, ma iʻu ai i se faʻaititia tele o faʻatauga maketi.

  

Mai le tulaga o le toe faaleleia o pisinisi i le taimi nei, i le faaiuga o Me, Nanjing Celanese 1.2 miliona tone le gafatia, Shandong Yanmarine 1 miliona tone gafatia masini o le a tapunia foi mo le tausiga, e aofia ai le aofaʻi tapunia gafatia o 2.2 miliona tone.I le aotelega, ua faateleina le mamafa o le sapalai o le acetic acid, ua fausia ai se lagolago lelei mo le maketi o le acetic acid.

 

E le gata i lea, o le sapalai o le sapalai i totonu o le US ua faamoemoe e faateleina ona o le malosi o le taofia o le tele o laau acetic acid i le US, Celanese ma Inglis, ona o se taunuuga o le faalavelaveina o le sapalai o mea mata.E talitonu le alamanuia o le FOB o Saina ma le FOB US Gulf o loʻo i ai nei, e lelei mo le faʻatau atu o le acetic acid i totonu o le atunuʻu ma o le a faʻateleina le aofaʻi o oloa auina atu i fafo i se taimi lata mai.I le taimi nei, o le taimi e toe amata ai le US unit e le o manino, lea e lelei foi i le mafaufau o maketi i totonu o le atunuu.

 

E tusa ai ma le pa'u o le fua o le amataina o fale gaosi acetic acid, o le tulaga atoa o faamaumauga o pisinisi tetele acetic acid i totonu o aiga na pa'u foi i se tulaga maualalo.Ona o le aʻafiaga o le faʻamaʻi i Shanghai, o le tulaga o suʻesuʻega i Saina i Sasaʻe ua pa'ū tele pe a faʻatusatusa ia Aperila, ma talu ai nei ua suia ai le faʻamaʻi i se tulaga lelei ma ua faʻateleina le suʻesuʻega.

 

Itu ole mana'oga: ua amata ona pa'ū galuega i lalo, fa'agesegese le alu i luga ole acetic acid!
Mai le vaaiga o le acetic acid i lalo o maketi amata, o le amataga o le PTA, butyl acetate ma le chloroacetic acid ua faateleina pe a faatusatusa i le vaitaimi ua mavae, ae o le ethyl acetate ma le vinyl acetate ua faaitiitia.
I le aotelega, o le amataga o fua faatatau o le PTA, vinyl acetate ma le chloroacetic acid i luga o le manaoga o le acetic acid e latalata pe maualuga atu i le 60%, ae o isi amataga o loʻo faʻafefe i se tulaga maualalo.I lalo o le faʻamaʻi o loʻo i ai nei, o le tulaga atoa o le amataga o le maketi i lalo ole acetic acid o loʻo faʻagesegese lava, lea o loʻo i ai se lamatiaga natia i le maketi i se tulaga patino ma e le faʻaogaina i le maketi o le acetic acid e faʻaauau pea ona siʻitia maualuga.

 

Acetic acid na maualalo ifo ile 20%, ae o le maketi e ono faʻatapulaʻaina!
Aotelega tala fou ole maketi ole acetic acid

1. Acetic acid amata amataina, o le taimi nei o loʻo amataina ai le acetic acid i totonu o le atunuʻu e tusa ma le 70%, ma o le tau amata e tusa ma le 10% maualalo nai lo le ogatotonu o Aperila.Saina i Sasae ma Saina i Matu o loʻo i ai fuafuaga faʻaleleia i nisi o eria.Nanjing Yinglis laau o le a taofia mai Mati 23 ia Me 20;Hebei Jiantao Coking o le a toe faʻaleleia mo le 10 aso mai ia Me 5. O masini mai fafo, o le itulagi o Amerika o Celanese, Leander, Eastman tolu masini faʻamamaina e le mafai ona faʻaumatia, o le taimi e toe amata ai e le o mautinoa.
2. I tulaga o le gaosiga, o fa'amaumauga o lo'o fa'aalia ai o le gaosiga o le acetic acid ia Aperila e 770,100 tone, i lalo i le 6.03% YoY, ma o le aofa'i fa'aopoopo mai ia Ianuari ia Aperila na o'o atu i le 3,191,500 tone, i luga 21.75% YoY.

3. Fa'atau atu i fafo, fa'amaumauga a le Ofisa o Tiute o lo'o fa'aalia mai ia Mati 2022, o oloa auina atu i fafo o le acetic acid i totonu o le atunu'u e 117,900 tone, ma maua ai le $71,070,000 i fefa'ataua'iga i fafo, fa'atasi ai ma le tau fa'atau atu i le masina e $602.7 i le tone, o se si'itaga e 106.55% i lea tausaga ma lea tausaga ma le 83.27%. IOY.O le aofa’i o oloa auina atu i fafo mai ia Ianuari e o’o ia Mati e 252,400 tone, ose si’itaga tele lea e 90% i lo le vaitaimi lava lea e tasi i le tausaga na te’a nei.E uiga i.I le faaopoopo atu i le tele o le siitia o oloa auina atu i Initia i lenei tausaga, ua matua faateleina foi le numera o oloa auina atu i Europa.
4. E tusa ai ma le amataga o le acetic acid i lalo, o le fua faatatau lata mai o le vinyl acetate o loʻo tamoe i se tulaga maualuga, latalata i le 80%, o le 10% maualuga atu nai lo le faaiuga o le masina talu ai.Butyl acetate start rate na siitia foi i le 30%, ae o le aofaʻi o le amataga o loʻo i ai pea i se tulaga maualalo i lalo ole 30%;e le gata i lea, o le fua o le amataga o le ethyl acetate e faʻafefe foi i se tulaga maualalo e tusa ma le 33%.
5. Ia Aperila, o uta o pisinisi tetele acetic acid i Saina i Sasaʻe na matua afaina i le faʻamaʻi i Shanghai, ma o le ala vai faʻapea foʻi ma felauaiga i fanua sa leaga;ae ui i lea, ina ua faʻaitiitia le faʻamaʻi, na faasolosolo malie le faʻaleleia o uta i le afa muamua o Me, ma faʻaititia le lisi i se tulaga maualalo, ma siitia tau o pisinisi.
6. O le numera lata mai o oloa gaosi acetic acid i totonu o le atunu'u e tusa ma le 140,000 tone, fa'atasi ai ma le pa'u tele o le 30% i le fa'ai'uga o Aperila, ma o lo'o fa'aauau pea le fa'asolo i lalo o fa'amaumauga a le acetic acid i le taimi nei.
O faʻamaumauga o loʻo taʻua i luga o loʻo faʻaalia ai o le amataga o mea faʻapipiʻi i totonu ma fafo ia Me ua paʻu tele pe a faʻatusatusa i le faaiuga o Aperila, ma o le manaʻoga i lalo o le acetic acid ua faʻateleina ae o le suʻesuʻega o pisinisi ua pa'ū i se tulaga maualalo.O le le paleni i le va o le sapalai ma le mana'oga o le mafua'aga autu lea mo le pa'u i lalo o tau o le acetic acid i le sili atu i le 20% ia Me ina ua pa'u i le tau.
A'o toe fa'aleleia le tau o lo'o i ai nei i se tulaga maualuga, o le fa'atauga fa'atau i lalo ua taofia.O lo'o fa'amoemoe o le a fa'aauau pea ona fa'atapula'aina le maketi o le acetic acid i totonu o le atunu'u i se taimi pu'upu'u, ma o le a tumau pea i se tulaga maualuga o le fa'aoso.


Taimi meli: Me-20-2022