Mai le 2015-2021, le maketi bisphenol A a Saina, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o gaosiga ma le atinaʻe mautu.2021 Saina bisphenol A gaosiga o loʻo faʻamoemoe e oʻo atu i le 1.7 miliona tone, ma o le faʻalauteleina o le tatalaina o le tele o masini bisphenol A e tusa ma le 77%, lea e maualuga.O loʻo faʻamoemoeina e amata mai i le 2022, faʻatasi ai ma masini bisphenol A o loʻo fausia i lalo o le faʻaogaina o le isi ma le isi, o le gaosiga faʻaletausaga e faʻamoemoe e faasolosolo malie le faʻatupulaia.2016-2020 Saina bisphenol A maketi faaulufale mai lemu le tuputupu ae, o le faaulufale mai faalagolago o le bisphenol A maketi latalata i le 30%.O lo'o iai le fa'amoemoe o le fa'atupulaia tele o le gaosiga o le gaosiga i totonu o le atunu'u i le lumana'i, o lo'o fa'amoemoe e fa'aitiitia le fa'alagolago i oloa mai fafo o le bisphenol A.

Bisphenol O se maketi i lalo ole fausaga ole manaoga e fa'atumauina, e masani ona fa'aoga mo PC ma epoxy resin, toetoe o le afa o vaega ta'itasi.2021 o loʻo faʻamoemoeina e bisphenol O se faʻaaogaina manino e tusa ma le 2.19 miliona tone, o se faʻaopoopoga o le 2% faʻatusatusa i le 2020. I le lumanaʻi, aʻo faʻaogaina le PC i lalo ma le epoxy resin masini fou, o le manaʻoga maketi mo bisphenol A e faʻamoemoe e faateleina tele.

PC fou gaosiga gafatia e sili atu, tosoina le bisphenol A tuputupu ae manaoga maketi.O Saina o se fa'aulufaleina mai o le polycarbonate, e mana'omia fa'anatinati le fa'aulufale mai.E tusa ai ma faʻamaumauga a le BCF, i le 2020, o le gaosiga o PC a Saina o le 819,000 tone, i lalo 19.6% i lea tausaga ma lea tausaga, faʻaulufale mai o le 1.63 miliona tone, i luga 1.9%, faʻatau atu i fafo e tusa ma le 251,000 tone, faʻaalia le faʻaaogaina o le 2.198 miliona tone, lalo ifo i lalo. tausaga-i-tausaga, o le fua faatatau o le tagata lava ia na o le 37.3%, manaoga faanatinati a Saina mo PC faaulufale mai.

Mai Ianuari ia Oketopa 2021, o le gaosiga o PC a Saina o le 702,600 tone, i lalo 0.38% i lea tausaga ma lea tausaga, o oloa faaulufale mai PC i totonu o le atunuu o le 1.088 miliona tone, i lalo 10.0% i lea tausaga ma lea tausaga, auina atu i fafo o le 254,000 tone, o se siitaga o le 41.1% tausaga. -i le tausaga, faʻatasi ai ma le gaosiga o PC fou a Saina ua tuʻuina atu i le gaosiga, o le faʻalagolago i oloa mai fafo o loʻo faʻamoemoe e faʻaauau pea ona siitia.

O le malosi o le matagi, mea faʻaeletoroni ma isi pisinisi e faʻauluina le epoxy resin e faʻaauau pea ona faʻalauteleina.O vaega autu o le faʻaogaina o le epoxy resin fale o loʻo faʻapipiʻiina, mea faʻapipiʻi, mea faʻaeletoroni ma eletise ma fale faʻapipiʻi, ma o le faʻaogaina o vaega taʻitasi i tausaga talu ai o loʻo tumau pea, faʻamauina mo le 35%, 30%, 26% ma le 9% i le faasologa. .

O loʻo faʻamoemoeina i le isi 5 tausaga, i totonu o le tele o faʻaoga i lalo ole epoxy resin, epoxy resin mo mea tuʻufaʻatasia ma le fausiaina o tupe faavae, o le a avea ma vaega autu e lagolago ai le tuputupu aʻe o le gaosiga o le epoxy resin.O le faʻateleina o le manaʻoga mo le malosi o le matagi, o le fausiaina ma le tausiga o nofoaafi televave, auala tetele, alalaupapa ma malae vaʻalele i le fausiaina o taulaga o le a faʻamalosia ai le atinaʻeina o le epoxy resin.Aemaise lava i le faʻalauiloaina o le "One Belt, One Road", o le manaʻoga mo le epoxy resin o le a matua faateleina.

PCB alamanuia o le autu pito i lalo talosaga o resin epoxy i fanua eletise ma faaeletonika, o le mea autu o le PCB laupapa ofu apamemea, epoxy resin tala mo e uiga i le 15% o le tau o le laupapa ofu apamemea.Faʻatasi ai ma le faʻavavevaveina o faʻamatalaga fou o faʻamatalaga faʻamatalaga e pei o faʻamatalaga tetele, Initaneti o Mea, atamai faʻapitoa, 5G, ma isi, e avea ma mea autu o pisinisi faʻaeletoroni, o le manaʻoga ma le tuputupu aʻe o le laupapa faʻapipiʻi apamemea e tatau ona faʻalauteleina tausaga tausaga.

Bisphenol A maketi o loʻo i totonu o se taamilosaga maualuga, matou te manatu o le manaʻoga i lalo mo le bisphenol A maketi o loʻo tuʻuina atu i le gaosiga i luga o le faʻatulagaga, o le bisphenol A maketi i lalo ifo o le epoxy resin e 1.54 miliona tone o le gafatia i lalo o le fausiaina, PC e 1.425 miliona tone o gafatia i lalo o le fausiaina, o nei gafatia e tuʻuina atu i le gaosiga i le isi 2-3 tausaga, o le manaʻoga mo bisphenol A maketi e malosi le toso.Sapalai, bisphenol A lava sapalai e faatumauina le tuputupu aʻe talafeagai, o le bisphenol o loʻo i ai nei A gaosiga gafatia i lalo o le fausiaina 2.83 miliona tone, o nei gafatia e faʻaaogaina i le 2-3 tausaga, pe a maeʻa le tuputupu aʻe o pisinisi e faʻavae i luga o le atinaʻe tuʻufaʻatasia, se seti se tasi o masini fa'aogaina na'o ia e fa'aitiitia ai le tulaga, o le fa'atupulaia o alamanuia i lalo i se tulaga talafeagai.

2021-2030 Saina bisphenol A pisinisi o loʻo i ai pea le 5.52 miliona tone o galuega faatino i lalo o le fausiaina / tausaga, 2.73 taimi le malosi o le 2.025 miliona tone / tausaga i le faaiuga o le 2020, e mafai ona iloa o le lumanaʻi bisphenol A tauvaga maketi e sili atu le malosi, o le feteʻenaʻiga i le va o le tuʻuina atu ma le manaʻoga i le maketi o le a toe faʻafoʻi, aemaise lava mo tagata fou e ulufale mai, o le faʻatinoga o le poloketi ma le maketi tau maketi o le a faʻateleina le malosi.

E oo atu i le faaiuga o le 2020 masina le bisphenol A i totonu o le atunuu i le gaosiga o pisinisi 11, gaosiga gafatia o 2.025 miliona tone, lea 1.095 miliona tone o pisinisi mai fafo, 630,000 tone o pisinisi tumaoti, pisinisi soofaatasi gafatia o 300,000 tone, faasologa, accounting mo 54%, 31 %, 15%.Mai le 2021 i le 2030, Saina bisphenol A fuafuaga maketi, fuafuaina galuega faatino i lalo o le fausiaina ma le aofaiga atoa o le 5.52 miliona tone, gaosiga gafatia o loʻo faʻatumauina pea i Sasaʻe Saina, ae faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le gaosiga o PC i lalo, Saina i Saute, Matu sasaʻe, Central Saina. ma isi vaega o le tuputupu aʻe o le gafatia, pe a sili atu le paleni o le faʻasoaina o le gafatia o le maketi i totonu o le atunuʻu, ae faʻatasi ai ma le faʻasolosolo malie o le poloketi, bisphenol A faʻatau atu maketi e itiiti ifo nai lo le tulaga o le manaʻoga o le a faasolosolo malie foi. O le maketi BPA e itiiti ifo nai lo le manaʻoga o le a faasolosolo malie ona faʻaitiitia, ma o loʻo faʻamoemoeina se faʻaopoopoga o punaoa.

2010-2020 faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le bisphenol A gafatia maketi, o le gaosiga o loʻo faʻaalia ai se tulaga tuputupu aʻe taua, i le taimi o le faʻatupulaia o le malosi o le 14.3%, o le gaosiga o le faʻatupulaia o le 17.1%, o le fua o le amataga o pisinisi e tele lava ina aʻafia e le maketi. tau, alamanuia tupe mama ma gau ma le taimi o le faʻatonuina o masini fou, lea na oʻo i le maualuga o le amataga o le 85.6% i le 2019. 2021, faʻatasi ai ma le bisphenol A Bisphenol A o loʻo faʻamoemoeina le faʻateleina o le maketi i le 2021-2025, le fua fa'atatau amata ole maketi bisphenol A Saina e fa'amoemoe e fa'aalia le aga'i i lalo, e mafua ai le fa'aitiitia o le tau amata ona o mafua'aga nei: 1. 2021-2025 China's bisphenol A masini fa'aopoopo i lea tausaga ma lea tausaga, a'o fa'amatu'u le gaosiga mulimuli ane nai lo gafatia, i'u ai i le 2021-2025 amata fa'aitiitia fua;2. O le tau i lalo o le mamafa e tele, o le tulaga maualuga o tupe mama a le alamanuia ua faasolosolo malie ona mou atu, i lalo o tau o gaosiga ma tupe mama, o le leiloa o le taimi i le taimi o le gaosiga o le faʻamoemoe e maualalo;3. O loʻo i ai le tausiga faʻaletausaga masani o atinaʻe, e amata mai i le 30-45 aso, o le tausiga o atinaʻe e aʻafia ai le fua o le amataina o pisinisi.

I le lumanaʻi, o faʻamatalaga o le faʻatupulaia tele o le gaosiga o le gaosiga faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le tau amata o loʻo faʻamoemoeina, o le lamatiaga o le faʻatinoina o galuega i le lumanaʻi ua faʻatupulaia tele.Alamanuia fa'atonuga, o le CR4 gafatia na maua mo le 68% i le 2020, i lalo i le 27% i le 2030, e mafai ona fa'ailoa mai ai se si'itaga tele i le bisphenol A o lo'o auai i alamanuia, o pisinisi ta'ita'i i totonu o le alamanuia o le ai ai se pa'u tele i le tulaga;i le taimi lava e tasi, talu ai o le bisphenol A maketi i lalo ole manaoga o loʻo faʻatumauina ile epoxy resins ma polycarbonate, o le tufatufaina o fanua e faʻatumauina ma faʻatapulaʻaina le numera o tagata faʻatau tele, o le tikeri o le tauvaga i le lumanaʻi bisphenol A faʻateleina maketi, le atinaʻe I totonu ina ia mautinoa sea maketi, o le a sili atu ona fetuutuunai le faʻatulagaina o fuafuaga faʻatau.

Sapalai maketi ma manaoga, pe a uma le 2021, o le bisphenol A maketi o le a toe faʻafeiloaʻi le tulaga o le faʻalauteleina, aemaise lava i le isi 10 tausaga, bisphenol A gaosiga gafatia faʻateleina le faʻatupulaia o le 9.9%, ae o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻalauteleina o le 7.3%, bisphenol O se maketi ova malosi, ova sapalai fete'ena'i ua fa'ailoa mai, o se vaega o le le lelei o le fa'atauva o le bisphenol A pisinisi gaosiga e ono feagai ma le fa'afitauli o le le lava o le tulitatao amata, le fa'aogaina o masini.

I le lumana'i le fa'atupulaia o le gafatia ma le amataga o le fa'aitiitia o fa'amaumauga o lo'o fa'amoemoeina, o le tafe mai o alagaoa mo galuega i le lumana'i ma le fa'atonuga o le fa'aaogaina o le vai ua avea ma taulaiga autu o galuega o lo'o iai ma le lumana'i.

O le fa'aaogaina o le bisphenol A Saina i lalo ole maketi e aofia ai le epoxy resin ma le polycarbonate.O le 2015-2018 epoxy resin fa'aaogaina na maua ai le tele o sea, ae fa'atasi ai ma le fa'alauteleina o le gaosiga o le PC, o le fa'aaogaina o le epoxy resin na mafua ai le fa'aitiitia.2019-2020 PC gaosiga gafatia faʻalauteleina le faʻalauteleina, ae o le epoxy resin gaosiga gafatia e fai si mautu, PC na amata ona faʻamauina mo le sili atu nai lo le epoxy resin, PC faʻaaogaina i le 2020 e oʻo atu i le 49%, ma avea ma sea pito i lalo.O Saina i le taimi nei o loʻo i ai le tele o le gafatia o le resin epoxy, maualuga ma faʻapitoa faʻatekonolosi resin e sili atu ona faigata ona talepeina, ae o le atinaʻeina o le malosi o le matagi, taʻavale, eletise ma eletise, fausiaina o fale, faʻavae epoxy resin ma polycarbonate e faʻaleleia ai le lelei. tuputupu a'e malosi.2021-2025, e ui lava o le maualuga maualuga ma le faʻapitoa epoxy resin ma le PC synchronous faʻalauteleina, ae o le PC faʻalauteleina fua e sili atu, ma le PC tasi fua faʻatatau e sili atu le maualuga nai lo le Epoxy resin, o lea e faʻamoemoe e faʻalautele atili le fua faatatau o le taumafa PC i le 2025. ausia le 52%, o lea mai le fausaga o taumafa i lalo, masini PC mo le bisphenol i le lumanaʻi O se galuega taulaʻi o le gauai.Ae e tatau ona maitauina o le PC o loʻo i ai nei masini fou i luga aʻe e sili atu le lagolagoina o le bisphenol A, o lea e manaʻomia ai pea le faʻatonuga o le epoxy resin o se mea taua faʻaopoopo.

Ae mo maketi autu o tagata faatau, e leai ni tagata gaosi BPA tetele ma e leai ni tagata faʻatau i lalo i Northwest ma Northeast China, o lea e leai se auiliiliga autu o le a faia iinei.O Saina i Sasa'e ua fa'amoemoe e liliu mai le le lava o le sapalai i le ova i le 2023-2024.Saina i Matu e masani lava ona ova le sapalai.O Saina Tutotonu o loʻo faʻatumauina pea se va o sapalai.O le maketi a Saina i Saute e liliu mai le le lava o le sapalai i le sili atu i le 2022-2023 ma le mamafa tele i le 2025. O loʻo faʻamoemoeina e oʻo atu i le 2025, o le maketi BPA i Saina o le a pulea e le faʻaaogaina o punaoa lautele ma le tauvaga tau maualalo e faoa ai le maketi.O lo'o fa'ailoa mai e mafai e pisinisi a le BPA ona fa'atauva'a atu i fafo e fai ma fa'atonuga autu o taumafa pe a va'ava'ai i le pito i fafo ma le maualalo o tau o lo'o alu atu i nofoaga autu o taumafa.


Taimi meli: Mati-07-2022