1.1 Su'esu'ega tulaga o maketi BPA kuata muamua

I le kuata muamua o le 2023, o le tau averesi o le bisphenol A i le maketi i Sasaʻe Saina e 9,788 yuan / tone, -21.68% YoY, -44.72% YoY.2023 Ianuari-Fepuari bisphenol A e fesuisuiai i le laina tau i le 9,600-10,300 yuan / tone.I le amataga o Ianuari, faatasi ai ma le atemosifia o le Tausaga Fou a Saina, ma nisi o tagata gaosi oloa i luma o le tausamiga e tuu ai le laina tupe mama, o le maketi o le kalave na pau i le 9,650 yuan / ton.Lua vaiaso a'o lumana'i ma ina ua mae'a le Tausamiga Tautotogo, o le pito i lalo e fa'atumu tulaga, ma ina ua mae'a le tau o le suau'u fa'amanatuga agai i luga le so'oga i luga ole alamanuia, bisphenol A o lo'o ofoina atu e le au gaosi oloa autu le toso i luga, o le maketi na tula'i mai, o Saina i Sasa'e o Sasa'e felafolafoa'iga masani toso i luga ole 10200- 10300 yuan / tone, Fepuari o le konekalate fa'amama fa'apalapala pito i lalo ma su'esu'ega maketi i le tau o le 10,000 yuan vaapiapi fesuiaiga.O le oʻo mai ia Mati, na faʻagesegese le toe faʻaleleia o le manaʻoga, ma o le feteenaʻiga i le va o le sapalai ma le manaʻoga i le maketi na faʻaalia, faʻatasi ai ma tulaga lamatia tau tupe i Europa ma le Iunaite Setete faletupe, lea na mafua ai le paʻu o tau o suauʻu e taofia ai mafaufauga o maketi. , sa iloagofie le siosiomaga puupuu maketi.O le toe faʻaleleia o le laina pito i lalo e itiiti ifo nai lo le mea na faʻamoemoeina, o le epoxy resin uta muamua e tulaʻi mai ona pa'ū lea i le suʻesuʻega, faʻamaluluina le nofoaga tutotonu o le kalave o le PC, o le sapalai o maketi ma le manaʻoga o feteʻenaʻiga o loʻo faʻaalia, faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻalavelave tau tupe na mafua ai le tau o suauʻu ma vailaʻau faʻasolosolo e taofiofia. lagona maketi, bisphenol A ma lalo maketi synchronization agai i lalo, e pei o Mati 31, bisphenol A tau maketi i lalo i le 9300 yuan / tone.

1.2 Bisphenol O se paleni sapalai ma manaoga ile kuata muamua

I le kuata muamua o le 2023, o le bisphenol A o Saina e sili atu le sapalai o loʻo manino.I le vaitau, Wanhua Chemical Phase II ma Guangxi Huayi BPA tuʻufaʻatasia 440,000 tone / tausaga o iunite fou na tuʻuina atu i totonu, ma o le gaioiga atoa na mautu, lea na faʻateleina ai le maketi.O le epoxy resin i lalo e tutusa lava ma le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai, PC faʻatasi ai ma le gaosiga fou o le gaosiga ma le faʻalauiloaina o alamanuia, o le faʻatupulaia o le faʻaaogaina o le toeitiiti 30%, ae o le aofaʻi o le tuputupu aʻe o le sapalai e maualuga atu nai lo le faʻatupulaia o le manaʻoga, bisphenol. O le va o sapalai ma manaoga na faʻalauteleina i le 131,000 tone i le kuata muamua.

1.3 O le kuata o le fa'asologa o fa'asologa o pisinisi pepa fa'amaumauga

O le kuata o le bisphenol A pito i luga ma lalo o laina o alamanuia e feso'ota'i ai laulau fa'amaumauga

2.Bisphenol O se fa'asologa o pisinisi i le kuata lona lua

2.1 Kuata lona lua tu'uina atu ma le mana'oga

2.1.1 Fuafuaga o gaosiga

Malosiaga fou: i le kuata lona lua, o le fale bisphenol A masini e le o manino fuafuaga gaosiga fou.A'afia i le vaivai o le maketi o lenei tausaga ma pisinisi tupe maua faakonekarate tele, o nisi o masini fou na faʻaaogaina nai lo le faʻamoemoe faʻatuai, e oʻo i le faaiuga o le kuata lona lua, o le aofaʻi o le gaosiga o le atunuʻu e 4,265,000 tone / tausaga.

Meafaigaluega gau: o le kuata lona lua o le fale bisphenol O se masini centralized toe faaleleia, e tusa ai ma Lonzhong suesuega, o le kuata lona lua o le toe faaleleia masani o kamupani e lua, overhaul gafatia o 190,000 tone / tausaga, o le gau e faamoemoe e tusa ma le 32,000 tone, ae o loʻo faʻaauau pea ona taofi le masini Cangzhou Dahua o loʻo i ai i le taimi e toe amata ai e le o iloa, o le aufaipisinisi i totonu o le atunuʻu e ala i le aʻafiaga o le tamaoaiga o le alamanuia o le pa'ū o uta (Changchun Chemical, Shanghai Sinopec Mitsui, Nantong Xingchen, ma isi), toe faʻaleleia O le leiloa e tatau ona 69,200 tone, o se siitaga e 29.8% i le kuata muamua.

Alamanuia gafatia fa'aogaina: totonu ole atunu'u E fa'amoemoe e o'o atu i le 867,700 tone i le kuata lona lua, o se fa'aitiitiga laititi o le 0.30% fa'atusatusa i le kuata muamua, o se si'itaga e 54.12% pe a fa'atusatusa i le 2022. 2022 le afa lona lua o le kuata muamua o le 2023. bisphenol aiga O se gaosiga fou gafatia, o le aafiaga o le maketi vaivai i le kuata muamua o lenei tausaga, o nisi o pisinisi e tipi le gaosiga ma faʻaitiitia le faʻagaioiga o uta, o le averesi o le faʻaogaina o le gafatia o le alamanuia o loʻo faʻamoemoe e oʻo atu i le 73.78% i le kuata lona lua. , o se siitaga i lea tausaga ma lea tausaga e 29.8%.Ole a o'o ile 73.78%, i lalo ole 4.93 pasene mai le kuata talu ai, i lalo ole 2 pasene i lea tausaga ma lea tausaga.

2.1.2 Fuafuaga fa'aulufale mai

Saina O oloa faaulufale mai pisinisi o loo faamoemoe e tele konekarate i le kuata lona lua, ae o loo i ai pea o se oloa faaulufale mai, aemaise lava vaega i totonu o le atunuu o loo i ai pea le gaosiga o fefaatauaiga, faapea foi ma nisi o gaosi oloa o se aofaiga itiiti o oloa faaulufale mai lautele, le aofaiga o oloa auina atu i fafo. ua faamoemoe e oo atu i le 49,100 tone.

2. 1.3 Fuafuaga tau taumafa i lalo

I le kuata lona lua, o le faʻaaogaina o oloa A i Saina e faʻamoemoe e oʻo atu i le 870,800 tone, i luga ole 3.12% YoY ma le 28.54% YoY.E mafua ona: i le tasi itu, o loʻo i ai masini fou ua fuafuaina e faʻaaogaina mo le epoxy resin i lalo, faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le gaosiga o le alamanuia ma le faʻaitiitia o uta i le kuata muamua e alu i le suʻesuʻega, o le gaosiga e tatau ona tupu i totonu. le kuata lona lua;i le isi itu, o le faʻaogaina o masini komepiuta a le PC o loʻo faʻamautu, i le taimi e taofi ai laau taʻitoʻatasi mo le tausiga, faʻaitiitia o uta ma nisi tagata gaosi oloa faʻapipiʻi faʻatasi le uta, ma o le gaosiga i le kuata lona lua e faʻamoemoe e tupu aʻe e tusa ma le 2% YoY faʻatusatusa i le kuata muamua.

2.2 Kuata lona lua i luga o tau o oloa ma aafiaga i le fua faatatau o oloa

I le kuata lona lua, o lo'o fa'amoemoe e taofi le tele o iunite phenol acetone i totonu o le atunu'u mo le tausiga, lea o lo'o fa'atulaga ai fo'i vaega fou e o'o mai i luga ole laina, ma puipuia ai le aofa'i o sapalai ua fa'atupula'ia pe a fa'atusatusa ile kuata muamua.Ae talu ai o le bisphenol A i lalo ma isi pito i lalo o loʻo i ai foi fuafuaga faʻaleleia poʻo le faʻaitiitia o uta, aʻo amanaia le tau mautu o le suauu, o le propylene multi-process alamanuia gau maketi i lalo avanoa e faʻatapulaʻaina, faʻapea foʻi ma suiga i lalo ole manaʻoga faʻamau, o le fua faatatau. phenol acetone tau e fai si mautu, phenol tau o loʻo faʻamoemoeina e vaʻaia 7500-8300 yuan / tone, acetone tau laina 5800-6100 yuan / tone;lagolago tau mo le bisphenol A o loʻo iai pea.

2.3 Su'esu'ega o mafaufauga o maketi i le kuata lona lua

I le kuata lona lua, Bisphenol A masini fou e le o maua, lua seti o masini fale fuafuaina tausiga, isi gaosiga e ala i le maketi sapalai ma manaoga ma le le lelei o le tamaoaiga o le aafiaga o le gaosiga o le faʻaititia o uta poʻo le faʻaauau, i le taimi atoa o le tuʻuina atu ma le paleni manaoga o Bisphenol A o loʻo faʻamoemoeina e faʻaleleia i luga o le kuata muamua, ae o loʻo lava pea le aofaʻi o sapalai, o le tele o maketi e faʻamoemoe e Bisphenol A i luga o le tau laina i luga ma lalo le avanoa o fesuiaiga, o le tele o le faʻamoemoe e "vaai atili faʻaeteete gaioiga. “.

2.4 Fuafuaga tau o oloa i le kuata lona lua

I le kuata lona lua, o le tau maketi o le bisphenol A e faʻamoemoe e fesuisuiai i le va o le 9000-9800 yuan / tone.I le itu sapalai, o le sapalai o loʻo faʻamoemoeina e faʻaititia laʻititi pe a faʻatusatusa i le kuata muamua ona o le aʻafiaga o le tausiga o laʻau ma se vaega o le faʻaitiitia o le gaosiga o uta, o le feteʻenaʻi i le va o le sapalai ma le manaʻoga i le maketi nai lo le kuata mulimuli poʻo le faigofie, o le tau. o le eseesega i le va o itulagi e fa'amoemoe e vaapiapi;i luga o le itu manaʻomia, epoxy resin e le masini fou tuʻuina i totonu o le faʻaogaina ma naʻo le tuʻuina atu o le aʻafiaga o le gaosiga atoa o loʻo faʻamoemoeina e faʻateleina;O le gaosiga o le PC i le kuata lona lua ua faamoemoe e faateleina teisi, mafolafola koale Shenma, Hainan Huasheng masini ua faamoemoe e toe faaauau le gaosiga po o le siitia o le uta, o isi tagata gaosi oloa e iai fuafuaga Asiasiga, faapea foi ma le amanaia o le aafiaga o le maketi mulimuli ane e le. fa'aesea le avanoa e fa'aitiitia ai uta;tau, phenol ketone e ala i le tau o le tausiga tutotonu o le masini ma le aʻafiaga autu o le tuʻuina atu ma le manaʻoga, tau e matua mausali, o loʻo i ai pea le lagolago a le bisphenol A;mafaufauga maketi, faʻatasi ai ma le kuata lona lua o le suiga paʻu, o loʻo avanoa pea le mafaufau maketi.I se aotelega, o le tuʻuina atu ma le manaʻoga ma le tau, o le bisphenol A e faʻamoemoe e faʻatautaia i se vaʻaiga vaapiapi o fesuiaiga.


Taimi meli: Apr-14-2023