I lalo o le aafiaga o le faʻamaʻi, Europa ma le Iunaite Setete ma le tele o isi itulagi i fafo i le tapunia masani talu ai nei o le atunuʻu, o le taulaga, tapunia falegaosimea, tapunia pisinisi e le fou.I le taimi nei, o le aofaʻi faʻaopoopoina o faʻamaʻi faʻamaonia o le niumonia fou e sili atu i le 400 miliona mataupu, ma o le aofaʻi o tagata maliliu e 5,890,000 mataupu.I le tele o atunuu ma itulagi e pei o Siamani, Peretania, Italia, Rusia, Farani, Iapani, Taialani, ma isi, o le numera o mataupu faʻamaonia i 24 itumalo e sili atu i le 10,000, ma taʻitaʻia kamupani vailaʻau i le tele o itulagi o le a feagai ma tapunia ma fa'amalologa gaosiga.

O le tele o vaega o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi ua aʻafia ai foʻi ma le faʻateleina o feteʻenaʻiga geopolitical, ma le tele o suiga i le tulaga i sasaʻe o Iukureini, lea na i ai se aʻafiaga i le tuʻuina atu o suauʻu mama ma kesi faanatura i fafo.I le taimi lava e tasi, o le tele o vailaʻau faʻapitoa e pei o Crestron, Total Energy, Dow, Inglis, Arkema, ma isi ua faʻasalalau le malosi majeure, lea o le a aʻafia ai le gaosiga o oloa ma e oʻo lava i le motusia o le sapalai mo ni nai vaiaso, lea e mautinoa lava o le ai ai se aafiaga tele i luga. le maketi i le taimi nei o vailaʻau Saina.

I le faʻateleina o feteʻenaʻiga o geopolitical ma faʻamaʻi i fafo ma isi mea malosi tele, o maketi vailaʻau a Saina na foliga mai o se isi afa - o le toʻatele o loʻo faʻalagolago i mea mataʻu mai fafo na amata ona tulaʻi filemu.

E tusa ai ma faʻamatalaga a le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi, i le sili atu ma le 130 ituaiga o mea autu o vailaʻau, 32% o ituaiga a Saina o loʻo avanoa pea, 52% o ituaiga o loʻo faʻalagolago pea i oloa mai fafo.E pei o vailaʻau faʻaeletoroni maualuga, mea e faʻaaogaina maualuga, polyolefins maualuga, mea manogi, filo vailaʻau, ma isi mea, ma le tele o oloa o loʻo i luga ma alamanuia filifili vaevaega mea mata e aofia i le vaega autu o le tele o vailaʻau mataʻutia.

O nei oloa mai le amataga o le tausaga, o le tau o le tau na faasolosolo malie lava ona maualuga maualuga, e oo atu i le 8200 yuan / ton, i luga toeitiiti 30%.

Toluene tau: o loʻo taʻua nei i le 6930 yuan / ton, i luga 1349.6 yuan / ton pe a faʻatusatusa i le amataga o le tausaga, o se faʻaopoopoga o le 24.18%.
Tau acrylic acid: o loʻo taʻua nei i le 16,100 yuan / ton, i luga 2,900 yuan / ton pe a faʻatusatusa i le amataga o le tausaga, o se faʻaopoopoga o le 21.97%.
N-butanol tau: o le ofo o loʻo iai nei 10,066.67 yuan / ton, i luga 1,766.67 yuan / ton pe a faʻatusatusa i le amataga o le tausaga, o se faʻaopoopoga o le 21.29%.
Tau DOP: o le ofo o loʻo iai nei 11850 yuan / ton, i luga 2075 yuan / ton pe a faʻatusatusa i le amataga o le tausaga, o se faʻaopoopoga o le 21.23%.
Ethylene tau: o le ofo o loʻo iai nei 7728.93 yuan / ton, i luga 1266 yuan / ton pe a faʻatusatusa i le amataga o le tausaga, o se siitaga o le 19.59%.
PX tau: o le ofo o loʻo iai nei 8000 yuan / ton, i luga 1300 yuan / ton faʻatusatusa i le amataga o le tausaga, o se faʻaopoopoga o le 19.4%.
Phthalic anhydride tau: o le ofo o loʻo iai nei 8225 yuan / ton, i luga 1050 yuan / ton pe a faʻatusatusa i le amataga o le tausaga, o se faʻaopoopoga o le 14.63%.
Bisphenol A tau: o le ofo o loʻo iai nei 18650 yuan / ton, i luga 1775 yuan / ton pe a faʻatusatusa i le amataga o le tausaga, o se faʻaopoopoga o le 10.52%.
Tau mama benzene: o le ofo o loʻo iai nei 7770 yuan / ton, i luga 540 yuan / ton pe a faʻatusatusa i le amataga o le tausaga, o se faʻaopoopoga o le 7.47%.
Styrene tau: o loʻo taʻua nei i le 8890 yuan / ton, i luga 490 yuan / ton pe a faʻatusatusa i le amataga o le tausaga, o se faʻaopoopoga o le 5.83%.
Tau propylene: o le ofo o loʻo iai nei 7880.67 yuan / ton, i luga 332.07 yuan / ton pe a faʻatusatusa i le amataga o le tausaga, o se faʻaopoopoga o le 4.40%.
Ethylene glycol tau: o loʻo taʻua nei i le 5091.67 yuan / ton, i luga 183.34 yuan / ton pe a faʻatusatusa i le amataga o le tausaga, o se faʻaopoopoga o le 3.74%.
Nitrile rubber (NBR) tau: o loʻo taʻua nei i le 24,100 yuan / ton, i luga 400 yuan / ton pe a faʻatusatusa i le amataga o le tausaga, o se siitaga o le 1.69%.
Tau propylene glycol: o loʻo taʻua nei i le 16,600 yuan / ton, i luga 200 yuan / ton pe a faʻatusatusa i le amataga o le tausaga, o se faʻaopoopoga o le 1.22%.
Silicone tau: o le ofo nei 34,000 yuan / tone, i luga 8200 yuan / ton pe a faatusatusa i le amataga o le tausaga, o se siitaga o le 31.78%.

Fa'amatalaga fa'alaua'itele o lo'o fa'aalia ai le gaosiga o vaila'au fou a Saina e tusa ma le 22.1 miliona tone, o le fua faatatau o le ola tutoatasi i totonu o le atunu'u na fa'atupulaia i le 65%, ae o le tau o le gaosiga e na'o le 5% o le aofa'i o vaila'au fa'apitonu'u, o lea o lo'o avea pea ma laupapa pupuu sili ona tele. Alamanuia kemisi a Saina.

Fai mai nisi o kamupani vailaau i totonu o le atunuu, o le utiuti o oloa mai fafo, e le o le avanoa tonu lea o oloa a le atunuu?Ae e foliga mai o lenei faʻamatalaga o se pai-i-le-lagi.O le feteʻenaʻiga faʻavae o le "sili atu i le pito maualalo ma le le lava i le pito maualuga" i le fale gaosi oloa a Saina e matua iloga lava.O le tele o oloa i totonu o le atunuu o loʻo i ai pea i le pito maualalo o le tau o pisinisi, o nisi vailaʻau mataʻutia ua faʻaogaina, ae o le va i le va o le lelei o oloa ma oloa mai fafo e tele, e le mafai ona ausia le tele o gaosiga o pisinisi.O le tulaga lea i aso ua mavae e ono mafai ai ona faatau oloa i fafo e taugata tele e foia ai, ae o le maketi o lo o i ai nei e faigata ona ausia le manaoga mai fafo mo oloa mataʻutia.

O le le lava o le sapalai ma le siʻitia o tau o vailaʻau o le a faasolosolo malie lava ona tuʻuina atu i lalo, e taʻitaʻia ai le tele o pisinisi e pei o meafale, meafale, felauaiga, felauaiga, fale faʻatau, ma isi. e matua le lelei mo le vaega atoa o alamanuia ma olaola alamanuia filifili.Fai mai le aufaipisinisi i le taimi nei, o le suauu mama, koale, kesi masani ma isi malosi tele o loʻo feagai ma se faʻafitauli o le sapalai, o le tele o mea e faigata, o le siʻitia o tau mulimuli ane ma le le lava o vailaʻau atonu e faigata ona ausia se suiga i se taimi pupuu.


Taimi meli: Feb-24-2022