Ua vave ona suia le tulaga o le lalolagi, ua aafia ai le fausaga o nofoaga kemikolo na fausia i le seneturi talu ai.I le avea ai ma maketi sili ona tele i le lalolagi, o loʻo faʻasolosolo malie e Saina le galuega taua o le suiga o vailaʻau.O lo'o fa'aauau pea ona atia'e le atina'e o vaila'au fa'apapalagi aga'i atu i alamanuia vaila'au maualuga.O lo'o fa'aosoina e le fa'alapotopotoga o vaila'au kemisi Amerika i Matu le "anti globalization" o fefa'ataua'iga vaila'au.O le vailaʻau vailaʻau i Sasaʻe Tutotonu ma Europa i Sasaʻe o loʻo faasolosolo malie ona faʻalauteleina lona filifili pisinisi, faʻaleleia atili le faʻaogaina o mea mataʻutia ma le tauvaga i le lalolagi atoa.O lo'o fa'aogaina e le alamanuia kemikolo i le salafa o le lalolagi ona lava tulaga lelei e fa'atelevave ai lona atina'e, ma e ono suia tele le fa'ata'ita'iga o le gaosiga o vaila'au fa'alelalolagi i le lumana'i.
Ole fa'atupuina ole atina'e ole alamanuia kemikolo ole lalolagi o lo'o aoteleina e faapea:
Ole fa'asologa o le "double carbon" e ono suia ai le fa'atulagaina o le tele o atina'e petrochemical
O le tele o atunuu i le lalolagi ua latou faasilasilaina o le a oʻo atu le "double carbon" Saina i lona tumutumu i le 2030 ma le carbon neutral i le 2060. E ui lava o le tulaga o loʻo i ai nei o le "dual carbon" e faʻatapulaʻaina, i se tulaga lautele, "dual carbon" o loʻo avea pea ma fua faʻavaomalo. e feagai ma le mafanafana o le tau.
A'o fa'amauina e le alamanuia petrochemical se vaega tele o le kaponi, ose alamanuia e mana'omia le faia o ni suiga tetele i lalo ole tulaga lua kaponi.O le fetuutuuna'iga fa'ata'ita'iga o atina'e petrochemical i le tali atu i le lua carbon trend e masani lava ona taula'i i ai le alamanuia.
I lalo o le lua carbon trend, o le faʻatonuga o fetuunaiga a Europa ma Amerika faʻavaomalo suauʻu tino tutusa.Faatasi ai ma i latou, o le a taulaʻi atu le au suauʻu Amerika i le atinaʻeina o le puʻeina o le carbon ma le faʻamaufaʻailogaina o tekonolosi e fesoʻotai i ai, ma faʻamalosia malosi le malosi o le biomass.O Europa ma isi kamupani suauʻu faʻavaomalo ua suia la latou taulaiga i malosiaga faʻafouina, eletise mama ma isi itu.
I le lumanaʻi, i lalo o le tulaga lautele o le atinaʻeina o le "dual carbon", o le alamanuia kemisi o le lalolagi e ono oʻo i suiga tetele.O nisi kamupani tetele suau'u fa'avaomalo e ono tula'i mai i le ulua'i kamupani suau'u e tu'uina atu auaunaga fou, ma suia le tulaga fa'apisinisi o le seneturi talu ai.
O pisinisi vaila'au fa'alelalolagi o le a fa'aauau pea ona fa'avavevave le fetu'una'iga o fausaga
Faatasi ai ma le atinaʻeina o pisinisi faʻavaomalo, o le faʻaleleia o fale gaosi oloa ma le faʻaleleia o le taumafa na aumaia e le maketi faʻatau oloa ua faʻalauiloaina le maketi fou o vailaʻau faʻamaʻi maualuga ma se taamilosaga fou o le fetuunaiga ma le faʻaleleia o le fausaga o alamanuia vailaʻau o le lalolagi.
Mo le faʻatonuga o le faʻaleleia o le fausaga o pisinisi a le lalolagi, i le tasi itu, o le faʻaleleia o le malosi o le biomass ma le malosi fou;I le isi itu, mea fou, mea aoga, vailaʻau faʻaeletoroni, mea ata tifaga, catalysts fou, ma isi.
O le mama o vailaʻau mataʻutia e aumaia ai le suiga i le lalolagi atoa o le fausaga o oloa vailaʻau
Faatasi ai ma le tuputupu aʻe o le suauʻu shale i totonu o le Iunaite Setete, ua suia ai le Iunaite Setete mai le amataga o le faʻaulufaleina mai o le suauʻu mama i le faʻatau atu o le suauu mama, lea e le gata na aumaia ai suiga tetele i le fausaga o le malosi o le Iunaite Setete, ae sa i ai foi se aafiaga loloto i le fausaga o le malosi o le lalolagi.US shale oil o se ituaiga o suau'u mama mama, ma o le fa'ateleina o le suau'u shale a Amerika e fa'apena fo'i le fa'ateleina o le suau'u mama mama i le lalolagi.
Ae ui i lea, e tusa ai ma Saina, o Saina o se tagata faʻatau suauʻu i le lalolagi atoa.Ole tele ole suau'u suau'u ma kemikolo tu'ufa'atasiga o lo'o fausia e fa'atatau ile atoatoafa'amama fa'amama le fa'agaioiina o le suau'u mama, e mana'omia e le gata o le suau'u mama mama ae fa'apea fo'i le suau'u mamafa mamafa.

Mai le vaʻaiga o le tuʻuina atu ma le manaʻoga, o loʻo faʻamoemoeina o le eseesega o tau o le lalolagi i le va o le suauʻu mama ma le mamafa o le a faasolosolo malie ona vaʻaia, ma aumaia ai aʻafiaga nei i le gaosiga o vailaʻau o le lalolagi:
Muamua lava, o le faʻaitiitia o le faʻasalaga i le va o le suauu mama ma le mamafa o le suauʻu ona o le faʻaititia o le tau o le suauʻu eseesega i le va o le suauu mama ma le mamafa o le suauu ua afaina ai le taumatematega ma le tau o le suauu e avea ma faʻataʻitaʻiga pisinisi autu, lea e faʻamalosia ai le faʻagaioiga mautu. ole maketi ole suau'u mama ole lalolagi.
Lona lua, fa'atasi ai ma le fa'ateleina o le suau'u mama ma le pa'u o le tau, ua fa'amoemoe e fa'ateleina ai le fa'aogaina o le suau'u mama i le lalolagi ma fa'ateleina le fua o le gaosiga o le naphtha.Ae ui i lea, i lalo o le faʻasologa o meaʻai faʻamaʻi moli i le lalolagi atoa, o le taumafaina o le naphtha e faʻamoemoe e faʻaitiitia, lea e ono mafua ai le faʻateleina o le feteʻenaʻiga i le va o le sapalai o le naphtha ma le taumafaina, ma faʻaitiitia ai le tau faʻamoemoe o le naphtha.
Lona tolu, o le tuputupu aʻe o le suauʻu mama o le a faʻaitiitia ai le gaosiga o oloa mamafa i lalo e faʻaaogaina ai le suauu atoa e fai ma mea mata, e pei o mea manogi, suauu tiso, suauʻu coke, ma isi. feedstock o le a taʻitaʻia ai le faʻaitiitiga o mea manogi, lea e ono faʻateleina ai le siʻosiʻomaga o maketi o oloa faʻapitoa.
Lona fa, o le fa'aiti'itia o le eseesega o tau o le suau'u i le va o mea mama ma mamafa e mafai ona fa'atuputeleina ai le tau o mea mata'utia o atina'e fa'amamaina tu'ufa'atasi, ma fa'aitiitia ai le fa'amoemoeina o tupe mama o galuega fa'amama fa'atasi.I lalo o lenei tulaga, o le a fa'alauiloa ai fo'i le atina'eina o le fua fa'atatau o atina'e fa'amamaina tu'ufa'atasi.
Ole alamanuia o vaila'au fa'alelalolagi e ono fa'atupuina atili fa'atasiga ma fa'atauga
I lalo o le talaaga o le "double carbon", "suiga o le malosi" ma le "anti globalization", o le siosiomaga tauvaga o SMEs o le a sili atu ona ogaoga, ma o latou tulaga le lelei e pei o le fua, tau, tupe faavae, tekinolosi ma le puipuiga o le siosiomaga o le a matua afaina ai. SMEs.
I se fa'afeagai, o lo'o fa'atautaia e kamupani tetele fa'ava-o-malo le tu'ufa'atasia ma le fa'asilisiliina o pisinisi.I le tasi itu, o le a faasolosolo malie ona latou faʻaumatia pisinisi faʻaleaganuʻu masani ma le maualuga o le faʻaaogaina o le malosi, maualalo le tau faaopoopo ma le maualuga o le filogia.I le isi itu, ina ia mafai ona ausia le taulaiga o pisinisi i le lalolagi, o le a sili atu le gauai atu o le au petrochemical i le tuufaatasia ma le mauaina.Ole fua ole fa'atinoga ma le aofa'i ole M&A ma le toe fa'atulagaina o se fa'avae taua tele mo le iloiloina o le ta'amilosaga ole alamanuia kemikolo i totonu o le atunu'u.O le mea moni, e tusa ai ma le tamaoaiga o loʻo tulaʻi mai, o loʻo latou faʻaogaina lava le fausiaina o le tagata lava ia e fai ma faʻataʻitaʻiga autu o le atinaʻe ma ausia le televave ma le faʻalauteleina e ala i le sailia o tupe.
O lo'o fa'amoemoe o le tu'ufa'atasiga ma le toe fa'atulagaina o vaila'au o le a taula'i atu i atunu'u atia'e e pei o Europa ma le Iunaite Setete, ma o atunu'u o lo'o tula'i mai o lo'o fai ma sui o Saina e ono auai fa'aleaogaina.
Ole fa'atonuga fa'ata'ita'i mo le umi ma le umi ole vaila'au tele e ono fa'atumauina i le lumana'i
Ose ta'iala fa'asao e mulimulita'i i ta'iala o le atina'eina o vaila'au tetele o le lalolagi, ae o lo'o iai lona taua fa'asino.
I faiga uma na faia e le tele o le petrochemical, o le toʻatele oi latou na amata mai se matata faʻapitoa, ona amata ai lea ona salalau ma faʻalauteleina.O le aotelega o le atina'e o lo'o i ai se taimi fa'apitoa, convergence divergence convergence re divergence... I le taimi nei ma mo se taimi i le lumana'i, e ono i ai sau'ai i se taamilosaga feso'ota'i, ma le tele o lala, sili atu le malosi o feso'ota'iga ma sili atu le fa'atonuga o ta'iala.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le BASF o le a avea ma taʻiala taua mo le atinaʻeina o mea faʻapipiʻi, faʻamalosi, mea faigaluega ma isi fanua, ma Huntsman o le a faʻaauau pea ona atiaʻe lana pisinisi polyurethane i le lumanaʻi.


Taimi meli: Tes-19-2022