I le 2022, o le tau o le suauʻu faava o malo na siitia maualuga, o le tau o le kesi faalenatura i Europa ma le Iunaite Setete na siitia maualuga, o le feteenaiga i le va o le sapalai o le koale ma le manaoga ua faateteleina, ma ua faateteleina le faaletonu o le malosi.Faatasi ai ma le faʻaauau pea o faʻalavelave faʻalesoifua maloloina i totonu o le atunuʻu, ua ulufale atu le maketi vailaʻau i se tulaga o le faʻaluaina o le sapalai ma le manaʻoga.

Ulufale atu i le 2023, o avanoa ma luʻitau o loʻo ola faatasi, mai le faʻaosofia o manaʻoga i totonu o le atunuʻu e ala i faiga faʻavae eseese e tatala atoatoa ai le pule.
I le lisi o tau o oloa i le afa muamua o Ianuari 2023, e 43 oloa i le vaega o vailaʻau na siitia i luga o le masina i lea masina, e aofia ai le 5 oloa na siitia i luga atu o le 10%, e tusa ma le 4.6% o le mataituina. oloa i totonu o alamanuia;O oloa pito i luga e tolu o le MIBK (18.7%), propane (17.1%), 1,4-butanediol (11.8%).E 45 oloa o lo'o pa'u i lea masina ma lea masina, ma le 6 oloa e sili atu i le 10% le pa'u, e tusa ma le 5.6% o le aofa'i o oloa o lo'o mataituina i lea vaega;O oloa pito i luga e tolu i le pa'u o le polysilicon (- 32.4%), ta koale (maualuga vevela) (- 16.7%) ma le acetone (- 13.2%).O le averesi o le siʻitia ma le pa'ū o le - 0.1%.
Fa'aopoopo le lisi (sili atu i le 5%)
Lisi o le tuputupu a'e o vaila'au tetele fa'ameamata
MIBK tau si'itia e 18.7%
Ina ua maeʻa le Tausaga Fou, na aʻafia le maketi a le MIBK i le faʻamoemoeina o sapalai.O le tau o le atunuu na siitia mai le 14766 yuan/ton ia Ianuari 2 i le 17533 yuan/ton ia Ianuari 13.
1. O le sapalai o loʻo faʻamoemoeina e faʻamalosi, 50000 tone / tausaga o meafaigaluega tetele o le a tapunia, ma o le faʻaogaina o le fale o le a pa'ū mai le 80% i le 40%.O le sapalai mo taimi pupuu o loʻo faʻamoemoe e utiuti, lea e faigata ona suia.
2. A maeʻa le Tausaga Fou, o le vaega autu o loʻo i lalo o le antioxidant alamanuia toe faʻaleleia, ma fale gaosi oloa i lalo e toe faʻaleleia pe a maeʻa se vaitaimi o faʻatonuga laiti.A'o o'o mai le aso malolo, ua fa'aitiitia le mana'oga i lalo mo ni fa'atonuga laiti, ma o lo'o manino mai le tete'e atu i mea mata'utia tau.Faatasi ai ma le sapalai o oloa mai fafo, na faasolosolo malie lava ona oo le tau i lona maualuga ma faasolosolo malie ai le siitia.

 

Ua siitia le tau o propane i le 17.1%
I le 2023, na amata lelei le maketi o le propane, ma o le tau masani o le maketi a Shandong propane na siitia mai le 5082 yuan/ton i le 2nd i le 5920 yuan/ton i le aso 14, faatasi ai ma le tau averesi o 6000 yuan/ton i le 11th.
1. I le amataga, o le tau i le maketi i matu sa maualalo, o le manaoga i lalo o loʻo faʻamautu, ma le atinaʻe lelei na faʻaumatia.Ina ua maeʻa le tausamiga, na amata ona toe faʻatumu oloa i lalo o le alia, aʻo maualalo le faʻatauga i luga.I le taimi lava e tasi, o le aofaʻi o le taunuu mai talu ai nei i le taulaga e laʻititi laʻititi, o loʻo faʻaitiitia le sapalai o maketi, ma o le tau o le propane ua amata ona maualuga le maualuga.
2. O nisi PDH na toe amata galuega ma o le manaoga mo pisinisi kemisi na matua faateleina.Faatasi ai ma le lagolago na'o le mana'omia, o tau o le propane e faigofie ona si'itia ma faigata ona pa'u.Ina ua maeʻa le aso malolo, na tulaʻi mai le tau o le propane, faʻaalia le tulaga o le malosi i matu ma vaivai i le itu i saute.I le amataga, o le fa'atauva'a fa'atauva'a o puna'oa maualalo i le maketi i matu na fa'aitiitia lelei ai fa'amaumauga.Ona o le maualuga o le tau, o oloa i le maketi i saute e le o sologa lelei, ma ua uma ona faasaʻo tau.A o latalata mai le aso malolo, o nisi fale gaosi ua ulufale atu i le faiga o aso malolo, ma o tagata faigaluega mai fafo e toe foʻi i le fale.
1.4-Butanediol tau si'itia e 11.8%
Ina ua maeʻa le tausamiga, o le tau faʻatautuʻi o le alamanuia na siitia maualuga, ma le tau o le 1.4-butanediol na siitia mai le 9780 yuan / tone i le 2nd i le 10930 yuan / ton i le 13th.
1. O pisinisi gaosi oloa e le o naunau e fa'atau atu le maketi.I le taimi lava e tasi, o le faʻatautuʻi faʻatau ma fefaʻatauaʻiga maualuga o faʻatauga a falegaosimea autu e faʻamalosia ai le taulaʻi atu o maketi.I le faaopoopo atu i le paka ma le tausiga o le vaega muamua o le Tokyo Biotech, ua faaitiitia le avega a le alamanuia, ma o loʻo faʻaauau pea ona tuʻuina atu e le aufaipisinisi pisinisi ni faʻatonuga konekarate.Ole maualuga ole sapalai ole BDO e mautinoa lava lelei.
2. Faʻatasi ai ma le faʻateleina o le toe amataina o le uta o meafaigaluega a le BASF i Shanghai, ua faʻateleina le manaʻoga o le PTMEG alamanuia, ae o isi pisinisi i lalo ifo e itiiti se suiga, ma o le manaʻoga e sili atu le lelei.Ae ui i lea, a'o lata mai le aso malolo, o nisi o le ogatotonu ma lalo ifo e ulufale atu i le setete o aso malolo i luma atu, ma o le aofaʻi o fefaʻatauaiga o maketi e faʻatapulaʻaina.
Lisi pa'u (itiiti ifo i le 5%)
Lisi o fa'aitiitiga o vaila'au fa'atosina mata'utia
Acetone pa'u i lalo - 13.2%
O le maketi o le acetone i totonu o le atunuu na matua pa'ū, ma o le tau o falegaosi oloa i Sasae na paʻu mai le 550 yuan/ton i le 4820 yuan/ton.
1. O le faʻaogaina o le acetone e latalata i le 85%, ma o le taulaga o oloa na siitia i le 32000 tone i le 9th, faʻateleina vave, ma faʻateleina le mamafa o le sapalai.I lalo o le mamafa o fale gaosi oloa, o le tagata o loʻo umia e matua fiafia tele mo le faʻatau.Faatasi ai ma le lelei o le gaosiga o le Shenghong Refining ma Chemical Phenol Ketone Plant, o le sapalai o le mamafa e tatau ona faateleina.
2. Fa'atauga i lalo ole acetone e fa'agesegese.E ui lava ina maualuga le maualuga o le maketi o le MIBK i lalo, e le lava le manaʻoga e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le fua faatatau i se tulaga maualalo.E maualalo le auai o tagata faufautua.Na matua pa'u lava ina ua le amanaiaina fefa'atauaiga i maketi.Faatasi ai ma le paʻu o le maketi, o le gau o le mamafa o pisinisi phenolic ketone faʻateleina.Ole tele o falegaosimea e fa'atali mo le maketi ia manino a'o le'i fa'atau pe a uma le aso malolo.I lalo o le mamafa o tupe mama, o le lipoti o maketi na taofia le pa'ū ma siitia.Na faasolosolo malie lava ona manino le maketi ina ua uma le aso malolo.
Su'esu'ega fa'auma
Mai le vaaiga o le suauu mama i luga, o le afā o le taumalulu talu ai nei na taia ai le Iunaite Setete, ma o le suauu mama e tatau ona i ai se aafiaga maualalo, ma o le tau lagolago mo oloa gaosi oloa o le a vaivai.I le lumanaʻi, o le maketi suauʻu e le gata o loʻo feagai ma faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻalavelave tau tamaoaiga, ae o loʻo feagai foi ma le taʻaloga i le va o le sapalai ma le manaʻoga.I le itu sapalai, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le a faʻaitiitia le gaosiga a Rusia.OEPC + fa'aitiitiga gaosiga o le a lagolagoina le pito i lalo.I tulaga o manaʻoga, e lagolagoina e le macro-cycle inhibition, faʻagesegese manaoga faʻasaina i Europa ma manaʻomia le tuputupu aʻe i Asia.A'afia i le macro ma micro long and short positions, o le maketi suau'u e foliga mai e tumau pea le le mautonu.
Mai le va'aiga a tagata fa'atau, o faiga fa'avae tau tamaoaiga i totonu o le atunu'u o lo'o pipii lelei i le ta'amilosaga tele i totonu o le atunu'u ma faia se galuega lelei i le va'aiga fa'ava-o-malo ma le atunu'u.I le vaitau o le faʻamaʻi, na faʻasaʻolotoina atoatoa, ae o le mea moni e le maalofia o loʻo vaivai pea le faʻalapotopotoga ma faʻateleina le faʻatali-ma-vaai pe a uma le tiga.I le tulaga o fa'au'uga, ua fa'atumauina faiga fa'atonutonu i totonu o le atunu'u, ma ua toe fa'afo'isia le fa'atonuga ma le fa'atuatuaina o tagata fa'atau.Peita'i, e mana'omia e ta'avale pupu'u le fa'ato'ato'a o le Tausamiga o le Tautotogo, ma e ono faigata ona i ai se suiga tele i le vaitaimi o le toe fa'aleleia.
I le 2023, o le a toe malosi le tamaoaiga o Saina, ae i le feagai ai ma le paʻu o le tamaoaiga o le lalolagi atoa ma le faʻamoemoe o le faʻateleina o le tamaoaiga i Europa ma le Iunaite Setete, o le maketi o oloa auina atu i fafo a Saina o le a feagai pea ma luitau.I le 2023, o le a faʻaauau pea le faʻatupulaia o le gaosiga o vailaʻau.I le tausaga ua tuana'i, ua fa'atupula'ia le malosi o le gaosiga o vaila'au fa'apitonu'u, fa'atasi ai ma le 80% o oloa vaila'au autu o lo'o fa'aalia ai le tuputupu a'e ma e na'o le 5% o le gaosiga o gaosiga ua fa'aitiitia.I le lumanaʻi, faʻamalosia e ala i mea faigaluega lagolago ma filifili tupe mama, o le a faʻaauau pea le faʻalauteleina o le gaosiga o vailaʻau, ma e ono faʻateleina le tauvaga maketi.O pisinisi e faigata ona fausia ni tulaga lelei i le lumanaʻi o le a feagai ma tupe mama poʻo le mamafa, ae o le a faʻaumatia ai foi le gafatia o le gaosiga.I le 2023, o le tele o pisinisi tetele ma feololo o le a taulaʻi i le faʻatupulaia o pisinisi i lalo ifo.Faatasi ai ma le faʻaauauina o faʻalavelave i tekinolosi faʻalotoifale, puipuiga o le siosiomaga, mea fou maualuga, eletise eletise ma le malosi o le matagi, ua faʻateleina le faʻatauaina e pisinisi tetele.I lalo o le talaaga o le kaponi lua, o pisinisi tua o le a faʻaumatia i se saoasaoa faʻavave.


Taimi meli: Ian-16-2023