Talu ai nei, na tuʻuina atu ai e Dow se faʻaaliga faʻafuaseʻi e faʻapea, o le aʻafiaga o se faʻalavelave faʻafuaseʻi a se tagata faʻatau oloa i luga o le sami na faʻalavelaveina ai lona gafatia e tuʻuina atu mea taua i le pisinisi a Dow, o le mea lea, na faʻailoa ai e Dow o le propylene glycol na mafatia i le malosi malosi ma taofi le sapalai, ma le taimi o le toe faʻaleleia. o le a logoina mulimuli ane.

Ua faailoa mai e Dow le malosi majeure i luga ole propylene glycol

 

O le i'uga o fa'afitauli o sapalai a le Dow, na fa'aosoina ai e le kamupani kemikolo fa'alavelave fa'aletonu sapalai.

 

I le aso 5 o Me, 2022 taimi i le lotoifale, na faasilasila ai e le BASF i se tusi i tagata faʻatau e le mafai ona tuʻuina atu le tele o le propylene oxide i le BASF ona o se mea na tupu i tua atu o le pule a le BASF Dow HPPO, o se faʻatau taua o le propylene oxide.O le mea lea e tatau ai i le BASF Polyurethanes GmbH ona faʻaalia faigata i le tuʻuina atu o polyether polyols faʻapea foʻi ma le polyurethane system i le maketi a Europa.

 

E oʻo mai i le taimi nei, e le mafai e le BASF ona faʻamaonia poloaiga o loʻo iai mo Me pe faʻamaonia soʻo se poloaiga mo Me poʻo Iuni.

 

Lisi o oloa ua afaina.

Lisi o Oloa A'afia
E tele kamupani vaila'au fa'avaomalo ua taofia le sapalai

 

O le mea moni, o lenei tausaga, i lalo o le aafiaga o le malosi o le lalolagi, o le tele o kamupani vailaʻau faʻavaomalo ua faʻasalalau le taofia o le sapalai.

 

I le aso 27 o Aperila, na taʻua ai e le kamupani malosi a le US Exxon Mobil, o lana lala Rusia, Exxon Neftegas, na faʻasalalau e faʻapea o gaioiga i lana poloketi suauʻu ma kesi Sakhalin-1 ua afaina i le malosi o le malosi, ona o faʻasalaga faasaga ia Rusia ua atili ai ona faigata ona tuʻuina atu le suauʻu mama i tagata faʻatau.

 

"O le poloketi Sakhalin-1 e gaosia ai le suauu Sokol mai le talafatai o Kuril Islands i Rusia i Sasaʻe Mamao ma faʻatau atu e tusa ma le 273,000 paelo i le aso, aemaise lava i Korea i Saute, faʻapea foʻi ma isi nofoaga e pei o Iapani, Ausetalia, Taialani ma le Iunaite Setete. Setete.

 

I le maeʻa ai o le vevesi o Rusia ma Iukureini, na faasilasila ai e ExxonMobil ia Mati 1 o le a alu ese pe tusa ma le $ 4 piliona i aseta ma taofia uma gaioiga i Rusia, e aofia ai Sakhalin-1.

 

I le faaiuga o Aperila, o laʻau tetele e lima o le INNEX na faʻasalalau e faʻapea o latou tuʻuina atu na faʻatatau i le malosi.I se tusi i tagata faʻatau, fai mai Inglis o ana oloa polyolefin uma e fesoʻotaʻi ma le faʻatapulaʻaina o nofoaafi na aʻafia i le malosi majeure ma e faʻamoemoe e manaʻomia le faʻatapulaʻaina o uta o nofoaafi i lalo ifo o lona fua faʻatatau i aso uma.

O oloa Polyolefin e fa'atatau i lenei malosi majeure e aofia ai

 

O se iunite 318,000-toni-tausaga-maualuga polyethylene (HDPE) i le fale gaosi Cedar Bayou i Texas.
Ose 439,000 tone/tausaga polypropylene (PP) iunite i le Chocolate Bayou, Texas, laau.
794,000 tpy fale gaosi HDPE i Deer Park, Texas.
147,000 tpy fale polypropylene (PP) i Deer Park, Texas.
O se fale gaosi oloa e 230,000 tpy polystyrene (PS) i Carson, Kalefonia.
E le gata i lea, o le Ineos Olefins & Polymers e le'i toe amataina lana galuega i lana PP plant i Carson, Kalefonia, ona o le motusia o le eletise ma le gaosiga i le amataga o lenei masina.

 

E le gata i lea, na faia foi e le kamupani kemisi Leander Basell le tele o faʻasalalauga talu mai Aperila e uiga i le le lava o le tuʻuina atu o acetate mata, tert-butyl acetate, ethylene glycol ether acetate (EBA, DBA) ma isi oloa ona o le faaletonu o masini ma isi mea faʻamalosi malosi.

 

I le aso 15 o Aperila, na tupu ai se faaletonu o masini i le faiga o le sapalai o le carbon monoxide a Leander Basell i La Porte, Texas.

 

O Aperila 22, na faʻaalia ai le malosi o le majeure i luga o le tert-butyl acetate ma le ethylene glycol ethyl ether acetate (EBA, DBA).

 

Leander Basil Force Majeure

 

I le aso 25 o Aperila, na tuʻuina atu ai e Leander Basell se faʻamatalaga o faʻatauga: O loʻo faʻatinoina e le kamupani faʻatauga faʻatau mo tert-butyl acetate, propylene glycol methyl ether acetate ma isi oloa.

 

O le faʻaaliga o loʻo faʻaalia ai o lenei faʻasoa e faʻavae i luga o le averesi o faʻatauga faʻalemasina a tagata faʻatau i le 6 masina talu ai (Oketopa 2021 - Mati 2022) ma o le polokalame o le a amata mai ia Me 1, 2022. o le a tu'uina atu i vaega fa'atapula'a e tusa ai ma fa'atauga muamua a tagata fa'atau.

 

O nisi o kamupani vaila'au i totonu o le atunu'u ua taofia galuega

 

I totonu o le atunuʻu, e toʻatele taʻitaʻi vailaʻau ua ulufale atu foi i le paka ma le taimi o le tausiga, lea e faʻamoemoeina e 5 miliona tone o le malosi "evaporated", ma ua afaina ai le tuʻuina atu o mea mata.

 

I le masina o Me o le tausaga nei, o loʻo fuafua le maketi a le PP i totonu o le atunuʻu e toe faʻaleleia le gafatia i le 2.12 miliona tone, o le ituaiga toe faʻaleleia o le tele o pisinisi faʻavae suauu;o le isi Aperila na totoe ia Me toe faʻaleleia pisinisi o le Yangzi Petrochemical (80,000 tone / tausaga) e faʻamoemoe e tietie ia Me 27;O le fale gaosi Hainan (200,000 tone / tausaga) o loʻo faʻamoemoe e ave i le aso 12 o Me.

 

PTA: Sanfangxiang 1.2 miliona tone o le tausiga o pakaga laau a le PTA;Hengli Petrochemical laina 2.2 miliona tone o le PTA fale paka faʻaleleia.

 

Methanol: Shandong Yang Coal Hengtong gaosiga faaletausaga o le 300,000 tone o le methanol i le olefin plant ma le lagolagoina o le 250,000 tone / tausaga methanol plant ua fuafua e taofi mo le tausiga i le aso 5 o Me, ua faamoemoe e tumau 30-40 aso.

 

Ethylene glycol: O le 120kt/a syngas i le ethylene glycol i totonu o Mongolia ua fa'atulaga e taofi mo le tausiga i le ogatotonu o Me, e fa'amoemoe e tumau pe a ma le 10-15 aso.

 

TDI: O le a taofia le la'au 120,000 tone a Gansu Yinguang mo le tausiga, ma e le'i mautinoa le taimi e toe amata ai;O le fale gaosi a Yantai Juli e 3+50,000 tone o le a taofia mo le tausiga, ma e lei mautinoa le taimi e toe amata ai.

 

BDO: Xinjiang Xinye 60,000 tone i le tausaga BDO fale na toe faʻaleleia ia Aperila 19, faʻamoemoe e toe amata ia Iuni 1.

 

PE: Hai Guo Long Suauu PE fale laau taofi mo le tausiga

 

Amonia sua: Hubei fertilizer vai ammonia laau taofi mo le tausiga;Jiangsu Yizhou tekinolosi vai ammonia laau taofi mo le tausiga.

 

Hydrogen peroxide: Jiangxi Lantai hydrogen peroxide na taofia mo le toe fa'aleleia i aso nei

 

Hydrofluoric acid: Fujian Yongfu chemical hydrofluoric acid laau taofi mo le tausiga, o le gaosiga o anhydrous hydrofluoric acid e le o taʻua mo sina taimi i tagata lautele.

 

E le gata i lea, o le faʻamaʻi na mafua ai le tele o pisinisi e taofi galuega.Mo se faʻataʻitaʻiga, Jiangsu Jiangyin City, o le 'aʻai faʻasinomaga "nofoaga pulea" mo le pulega, Huahong Nuu, maketi ie malamalama ma isi nofoaga taua i totonu o le alamanuia sa lisiina tuusao o se nofoaga pulea tapunia, maketi ie malamalama, selau o faleoloa tapunia uma.Zhejiang, Shandong, Guangdong ma le itulagi Pearl River Delta, faapea foi ma Shanghai ma le itulagi lata ane o Yangtze River Delta, o le tele o vailaʻau vailaʻau ma taulaga faʻaeletoroni o loʻo aʻafia, o loʻo faʻateleina le uta maualalo, taʻavale, mea tau eletise ma isi fale gaosi oloa e amata ai felauaiga. sa tatau fo'i ona fa'ailoa le fa'amalologa.

 

I lalo o le aafiaga o le malosi majeure mea e pei o le faalavelaveina o logistics, tapunia ma le pulea o le tele o nofoaga, tapulaa i le amataga o le galuega, vailaau sauaina tipi le sapalai, kemikolo tau mea mata o loo faaauau pea ona osooso.Mo sina taimi i le lumanaʻi, e ono tumau pea le tau o mea mataʻutia i se tulaga maualuga, ma o loʻo taofimau tagata uma e faʻaputu.


Taimi meli: Me-10-2022