O le Phenol o se ituaiga o mea faʻapitoa faʻapitoa, lea e faʻaaogaina lautele i le tele o alamanuia.I totonu o lenei tusiga, o le a tatou iloiloina le alamanuia o loʻo faʻaogaina le phenol ma ona faʻaoga fanua.

Falegaosimea ole Phenol

 

phenole fa'aaogaina lautele i le gaosiga o oloa vaila'au eseese.O le mea mataʻutia mo le tuʻufaʻatasia o le tele o mea faʻapitoa faʻapitoa, e pei o le acetophenone, benzaldehyde, resorcinol, hydroquinone, ma isi mea, o loʻo faʻaaogaina i le gaosiga o fibre synthetic, plastics, lubricants, pigments, adhesives, surfactants ma isi oloa.E le gata i lea, o loʻo faʻaaogaina foi le phenol i le gaosiga o vali, vailaʻau ma vailaʻau faʻatoʻaga, faʻapea foʻi ma isi fanua.

 

phenol o loʻo faʻaaogaina lautele i le fanua o vailaʻau.Phenol o loʻo i ai le tele o faʻaoga faafomaʻi, e pei o le faʻaogaina o faʻamaʻi faʻapitonuʻu ma faʻamaʻi.E le gata i lea, e faʻaaogaina foi le phenol i le gaosiga o nisi vailaʻau, e pei o aspirin.

 

o lo'o fa'aaogaina fo'i le phenol i le tulaga o le puipuiga o le si'osi'omaga.E mafai ona faʻaaogaina le Phenol e fai ai ituaiga eseese o resini phenolic, o loʻo i ai le vai lelei, teteʻe o le suauʻu ma le vevela.O le mea lea, phenolic resin e masani ona faʻaaogaina i le gaosiga o ituaiga eseese o mea e faʻafefeteina, mea e le susu ma mea faʻafefe.

 

phenol e faʻaaogaina foi i le fanua o le malosi.Ona o le maualuga o lona tau calorific, phenol e mafai ona faʻaaogaina e fai ma fafie.E le gata i lea, e mafai foi ona faʻaaogaina le phenol i le gaosiga o ituaiga lubricants ma gaʻo eseese.

 

phenol e fa'aaogaina lautele i le tele o alamanuia.E le gata o loʻo i ai se sao taua i le gaosiga o vailaʻau vailaʻau eseese ma vailaʻau, ae o loʻo i ai foi le tele o faʻaoga i le matata o vailaʻau, puipuiga o le siosiomaga ma le malosi.O le mea lea, e mafai ona fai mai o le phenol o se tasi o mea e sili ona taua i le gaosiga faʻaonaponei.


Taimi meli: Tes-07-2023