E oʻo mai ia Iulai 2023, o le aofaʻi atoa o le epoxy resin i Saina ua sili atu i le 3 miliona tone i le tausaga, faʻaalia ai le saoasaoa o le tuputupu aʻe o le 12.7% i tausaga talu ai, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le alamanuia e sili atu i le fua faatatau o le tuputupu aʻe o vailaʻau tetele.E mafai ona vaʻaia i tausaga talu ai nei, o le faʻatupulaia o galuega faʻapipiʻi epoxy resin ua televave, ma le tele o atinaʻe ua teu faʻafaigaluega i totonu ma fuafua e fausia se galuega tele.E tusa ai ma fuainumera, o le fausiaina o le epoxy resin i Saina o le a sili atu i le 2.8 miliona tone i le lumanaʻi, ma o le a faʻaauau pea ona faʻateleina le faʻatupulaia o pisinisi i le 18%.
Epoxy resin o le polymerization gaosiga o bisphenol A ma Epichlorohydrin.O loʻo i ai uiga o mea faʻainisinia maualuga, malosi faʻatasi, fausaga mole mole, sili ona lelei le faʻaogaina o le faʻaogaina, faʻamaʻi faʻamaʻi laʻititi (o le tele o oloa e mautu, e laʻititi le faʻalavelave i totonu, ma e le faigofie ona taʻe), faʻafefe lelei, faʻafefete lelei, mautu lelei, ma lelei le fa'afefe o le vevela (e o'o atu i le 200 ℃ pe maualuga atu).O le mea lea, e faʻaaogaina lautele i paʻu, mea faʻaeletoroni, mea tuʻufaʻatasia, faʻapipiʻi ma isi fanua.

epoxy resini

O le gaosiga o le epoxy resin e masani ona vaevaeina i le tasi-laasaga ma lua-laasaga metotia.O le auala e tasi o le gaosia o le epoxy resin e ala i le tali saʻo o le bisphenol A ma le Epichlorohydrin, lea e masani ona faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai le mamafa mole mole maualalo ma le mamafa mole mole epoxy resin;O le auala e lua-laasaga e aofia ai le faʻaauau pea o le faʻaogaina o le resin mole mole maualalo ma le bisphenol A. E mafai ona faʻapipiʻiina le epoxy resin maualuga mole mole e ala i le tasi-laasaga pe lua-laasaga metotia.
O le laasaga e tasi o le faʻaitiitia o le bisphenol A ma le Epichlorohydrin i lalo o le gaioiga a le NaOH, o lona uiga, ia faʻatinoina le tatalaina o le mama ma le tapuni tapuni tali i lalo o tulaga tutusa tali.I le taimi nei, o le gaosiga sili ona tele o le E-44 epoxy resin i Saina o loʻo faʻapipiʻiina e ala i se laasaga e tasi.O le laasaga e lua o le bisphenol A ma le Epichlorohydrin e gaosia ai le diphenyl propane chlorohydrin ether intermediate e ala i le faʻaopoopoga o le tali i le laasaga muamua i lalo o le gaioiga o le catalyst (e pei o le Quaternary ammonium cation), ona faʻatautaia lea o tali tapuni i luma o le NaOH e gaosia resin epoxy.O le lelei o auala e lua-laasaga o le taimi puupuu tali;Fa'agaioiga mautu, suiga laiti o le vevela, faigofie ona pulea;Ole taimi fa'aopoopo ole alkali e mafai ona 'alofia ai le fa'ato'a tele ole hydrolysis ole epichlorohydrin.O le laasaga e lua mo le faʻapipiʻiina o le epoxy resin e faʻaaogaina lautele.

Epoxy resin filifili alamanuia

Punavai ata: China Industrial Information
E tusa ai ma fuainumera talafeagai, o le tele o pisinisi o le a ulufale atu i le alamanuia resin epoxy i le lumanaʻi.Mo se faʻataʻitaʻiga, 50000 tone o Hengtai mea faʻaeletoroni / tausaga meafaigaluega o le a tuʻuina i le gaosiga i le faaiuga o le 2023, ma 150000 tone o Mauga Huangshan Meijia mea fou / tausaga meafaigaluega o le a tuʻuina atu i le gaosiga ia Oketopa 2023. Zhejiang Zhihe New Materials '100000 ton/ tausaga meafaigaluega ua fuafuaina e tuu i le gaosiga i le faaiuga o le 2023, South Asia Electronic Materials (Kunshan) Co., Ltd. fuafua e tuu i le gaosiga 300000 tone / tausaga meafaigaluega ma meafaigaluega i le 2025, ma Yulin Jiuyang High tech Materials Co. , Ltd. fuafua e tu'u i le gaosiga 500000 tone / tausaga meafaigaluega e tusa ma le 2027. E tusa ai ma fuainumera le atoatoa, o le a faaluaina i le lumanaʻi i le 2025.

Aisea e teu ai tupe a tagata uma i poloketi epoxy resin?O mafuaʻaga mo le suʻesuʻega e faʻapea:
Epoxy resin o se mea faʻapipiʻi eletise sili ona lelei
Fa'aeletonika fa'amaufa'ailoga e fa'asino i se fa'asologa o mea fa'apipi'i fa'aeletonika ma fa'apipi'i fa'aoga e fa'amaufa'ailogaina ai masini fa'aeletoroni, e aofia ai le fa'amaufa'ailogaina, fa'amaufa'ailogaina, ma le fa'aputu.O mea fa'aeletonika fa'apipi'i e mafai ona ta'alo le susu, fa'ate'ia, e le pefu, fa'a'ele'ele, fa'amama le vevela, ma le fa'alilolilo.O le mea lea, o le kelu e faʻapipiʻiina o loʻo i ai uiga o le maualuga o le vevela, le maualalo o le vevela, maualuga le malosi o le Dielectric, faʻamalo lelei, puipuiga o le siosiomaga ma le saogalemu.
Epoxy resin e sili ona lelei le vevela, faʻapipiʻi eletise, faʻamaufaʻailogaina, mea faʻa-dielectric, mea faʻainisinia, ma le faʻaitiitia o le paʻu ma vailaʻau.A maeʻa ona faʻafefiloi ma vailaʻau faʻamalolo, e mafai ona sili atu le faʻaogaina ma mea uma e manaʻomia mo le afifiina o mea faʻaeletoroni, ma faʻaaogaina lautele i fanua e pei o mea faʻaeletoroni afifiina.
E tusa ai ma faʻamatalaga mai le National Bureau of Statistics, o le faʻatupulaia o le faʻaogaina o faʻamatalaga faʻaeletoroni fale gaosi oloa i le 2022 na faʻateleina i le 7.6% i lea tausaga ma lea tausaga, ma o le faʻatupulaia o le faʻatupulaia o le faʻaogaina i nisi o mea eletise eletise na sili atu i le 30%.E mafai ona vaʻaia o loʻo i ai pea le pisinisi faʻaeletoroni a Saina i se tulaga o le televave o le tuputupu aʻe, aemaise lava i pisinisi faʻaeletoroni e vaʻai i luma e pei o semiconductor ma 5G I totonu o faʻalapotopotoga e pei o le atamai faʻapitoa ma le Initaneti o Mea, o le tuputupu aʻe o le tele o maketi e masani lava. mamao i luma.
I le taimi nei, o nisi o kamupani epoxy resin i Saina o loʻo suia a latou fausaga o oloa ma faʻateleina le faʻasoa o oloa o faʻailoga epoxy resin e fesoʻotaʻi ma pisinisi mea faʻaeletoroni.E le gata i lea, o le tele o pisinisi epoxy resin ua fuafua e fausia i Saina e taulaʻi tele i faʻataʻitaʻiga o oloa eletise.
Epoxy resin o le mea autu mo lau uila afi
Epoxy resin o loʻo i ai mea faʻainisinia sili ona lelei, mautu vailaʻau, ma le faʻafefeteina, ma e mafai ona faʻaaogaina e fai ma mea faʻapipiʻi lau, fesoʻotaʻiga, ma faʻapipiʻi eletise eletise.Epoxy resin e mafai ona maua ai le malosi maualuga, maualuga maualuga, ma le vaivai, faʻamautinoaina le mautu ma le faʻamaoni o lau, e aofia ai le fausaga lagolago, auivi, ma vaega faʻafesoʻotaʻi o lau.E le gata i lea, o le epoxy resin e mafai foi ona faʻaleleia atili le faʻafefe o le matagi ma le aʻafiaga o lau, faʻaitiitia le vibration ma le pisapisao o lau, ma faʻaleleia le lelei o le gaosiga o le matagi.
I le ufiufi o lau uila afi, o le faʻaaogaina o le epoxy resin e taua tele foi.E ala i le faʻapipiʻiina o le pito i luga o le lau i le epoxy resin, e mafai ona faʻaleleia le faʻaogaina o le laʻei ma le tetee a le UV o lau, ma e mafai ona faʻalauteleina le ola tautua o lau.I le taimi lava e tasi, e mafai foi ona faʻaitiitia le mamafa ma le teteʻe o lau ma faʻaleleia le lelei o le gaosiga o le matagi.
O le mea lea, e manaʻomia le faʻaaogaina lautele o le epoxy resin i le tele o vaega o le gaosiga o le malosi o le matagi.I le taimi nei, o mea faʻapipiʻi e pei o le epoxy resin, carbon fiber, ma le polyamide e masani ona faʻaaogaina e fai ma mea faʻapipiʻi mo le gaosiga o le matagi.
O le malosi o le matagi a Saina o loʻo i le tulaga muamua i le lalolagi, ma le faʻatupulaia o le tausaga e sili atu i le 48%.O le gaosiga o meafaigaluega e feso'ota'i ma le matagi o le malosi tele lea mo le fa'atupulaia vave o le fa'aaogaina o oloa epoxy resin.O loʻo faʻamoemoeina o le saoasaoa o le gaosiga o le malosi o le matagi a Saina o le a tumau ai le tuputupu aʻe o le sili atu i le 30% i le lumanaʻi, ma o le faʻaaogaina o le epoxy resin i Saina o le a faʻaalia ai foi se faʻatupulaia o le tuputupu aʻe.
Fa'apitoa ma fa'apitoa epoxy resins o le a avea ma fa'atonuga i le lumana'i
Ole vaega ole fa'aogaina ole epoxy resin e matua tele lava.E ui ina faʻamalosia e le atinaʻeina o le alamanuia fou malosi, o le alamanuia ua vave ona atinaʻe i le fua, o le atinaʻeina o aganuʻu, faʻavasegaina, ma faʻapitoa o le a avea foi ma se tasi o itu autu o le atinaʻeina o le alamanuia.
O le atinaʻeina o le epoxy resin customization o loʻo i ai faʻatonuga faʻaoga nei.Muamua, e iai mea e mana'omia mo le taumafaina o le laina phenolic epoxy resin ma Bisphenol F epoxy resin;Lona lua, o le mana'omia mo le o-methylphenol formaldehyde epoxy resin ma hydrogenated bisphenol A epoxy resin ua vave ona tupu;Lona tolu, o mea'ai epoxy resin o se oloa fa'amamaina atili e ala i le epoxy resin masani, lea e iai ni fa'amoemoega fa'atupuina fa'apitoa pe a fa'aoga i apa u'amea, pia, mea inu carbonated, ma apa sua suamalie;Lona fa, o le tele-functional resin production laina o se laina gaosiga e mafai ona gaosia uma resins epoxy ma mea mata, e pei o resins composite mama maualalo.β- Phenol ituaiga epoxy resin, vai tioata epoxy resin, fausaga faapitoa viscosity maualalo DCPD ituaiga epoxy resin, ma isi. O nei resins epoxy o le ai ai le avanoa atinae lautele i le lumanai.
I le tasi itu, o loʻo faʻamalosia e ala i le taumafaina i lalo o le eletise eletise, ma i le isi itu, o le tele o faʻaoga faʻaoga ma le faʻaalia o le tele o faʻataʻitaʻiga maualuga-maualuga ua aumaia ai le tele o avanoa faʻaogaina i le epoxy resin industry.O loʻo faʻamoemoeina o le faʻaaogaina o le epoxy resin industry a Saina o le a faʻatumauina vave le tuputupu aʻe o le 10% i le lumanaʻi, ma e mafai ona faʻamoemoeina le atinaʻeina o le epoxy resin industry.


Taimi meli: Au-04-2023